25 år

Kære læser, kunde og cykelentusiast

 

Mandag d. 25 Sept. 2017 fyldte jeg 50 år, hvilket vil sige, at cykler nu har fyldt det halve af mit liv. Ebsen
Bikes A/S fylder 25 år. Jeg vil prøve at give en lille forsmag på min iværksætterhistorie. Kort efter, at jeg
blev færdig med min Shipping uddannelse tilbage i 1990, tager min kæreste og jeg ud på en jordomrejse.

Det bliver et år, som er skelsættende for vores fremtid. Det var nemlig på denne rejse, at jeg besluttede
mig for, at leve som iværksætter. Jeg husker særligt hvordan jeg blev dybt fascineret af handelsevnerne
hos de små kræmmere og købmænd i Indien.

 

Det var umuligt at gå 3 meter uden, at man skulle prutte om prisen på hvad som helst. Det gav mig blod på
tanden, og det blev nærmest en daglig konkurrence om, at finde det billigste værelse, den billigste mad og
den bedste omvekslingskurs. Det, der motiverede mig var både indernes evne til at handle, men også deres
humør. Man gik altid derfra som gode venner, selv hvis man ikke nåede til enighed. Dette inspirerer mig stadig
den dag i dag.


Iværksætter lægger Sjælland ned i Fiat Uno

 

Da vi kom tilbage fra vores livs rejse var kursen sat. Jeg skulle være iværksætter og jeg ville handle med cykler. Min far drev på daværende tidspunkt en frisørkæde med 10 saloner og 70 ansatte. Han havde sin daglige arbejdsdag i huset, hvor jeg var vokset op og jeg lejede mig ind på 1. salen (mit gamle børneværelse) og indrettede kontor. Jeg kan huske hvordan vi fik lavet et stort hul i muren, så jeg kunne udstille 4 cykler deroppefra. Min arbejdsuge skiftede imellem 1 uge på kontoret og det tilstødende lager i naboens garage med 80 cykler jeg havde købt for min kassekredit i Handelsbanken og 1 uge på landevejen i min røde Fiat Uno med metalskilt på siden, hvor der stod ”Ebsen of Denmark”, tilbage på kontoret og om igen. Min første kunde fik jeg på Sjælland, hvor man tog færgen over på det tidspunkt. Det var Rødovre Cykler. Ejeren blev så positivt overrasket over denne unge jyde, der kom til hovedstaden for at besøge etablerede forhandlere fra morgen til aften, at han købte 80 cykler. Hermed var min kassekredit gået i nul og jeg har ikke skyldt penge siden.

 

Vær tro mod dig selv – og det du kommer fra!

 

Min far har altid sagt: ”Man må klare sig selv!” og det tror jeg, at jeg tog til mig fra starten. Mange af mine kollegaer kaldte mig ”en døgnflue” men i kan se, jeg er her jo endnu. Vi er i dag en stolt Sønderjysk virksomhed blandt de sidste i DK, der får produceret vores cykler i Europa. Vi formidler et nicheprodukt i en presset tid, hvor alternative kanaler spytter standardiserede modeller ud til forbrugerne. For dem handler det kun om pris uden hensyn til komfort og kvalitet. Det er synd for forbrugerne, for de aner ikke, at de ødelægger både knæ og ryg, når de ikke får en cykel, der passer til deres krop. Vi designer vores cykler selv – lige fra stelrammer til de helt rigtige design, som fuldender æstetikken i en perfekt match imellem udstyr, farver og former.

 

Fremtiden kalder på kvalitet og gennemsigtighed

 

Markedet står under markante forandringer herunder internettet, som er kommet for at blive. Forbrugerne kan finde alverdens informationer på nettet, alt imens markedet bliver stadigt mere presset fra bl.a. Taiwan. Det er her, at vi skal satse på en stærk kombination af innovation samt det vi er bedst til nemlig, at se forandringerne og reagere hurtigt og præcist imens de står på. Dette er fordelen ved at drive en mindre virksomhed. Hos Ebsen Bikes A/S holder vi produktionen på et niveau, hvor vi selv kan følge med og dette lykkes netop fordi, at vores europæiske producenter er indenfor rækkevidde. Når jeg kigger ind i fremtiden ser jeg kun denne tendens fortsætte. For at skille os ud, må vi fortsat levere et rigtig godt produkt med det bedste udstyr i klassen. Prisen, ja den skal være overskuelig og vejledende og ikke kamufleret med en masse huller og mellemled i form af markedsføringsbudgetter, der skal betales af forbrugeren. Mest mulig cykel for pengene, det må være idealet – value for money!


Til jeg ikke kan mere

 

I dag har jeg 8 ansatte og har stadig hovedsæde i Vojens, dog i industriområdet. Mit gamle værelse er lejet ud, men min far ejer stadig bygningen og er på sit 81. år stadig selvstændig og på fuldtid. I de 25 år jeg har arbejdet, har jeg ikke haft 10 dårlige dage og dette er bevis nok for mig – jeg fortsætter med mit erhverv indtil jeg ikke kan mere. Det er en livsstil at drive forretning og jeg finder mit daglige kick i mødet med kunderne, samarbejdet med forhandlerne og glæden ved at se ting blomstre – ikke mindst mine medarbejdere. Jeg glæder mig til 25 år mere og ønsker alle en rigtig god cykelsæson!

 

De bedste hilsner,
Peter Stricker Ebsen,
Owner & Founder

Læs også interviewet fra Bizstory

https://bizstory.dk/at-kigge-indad-mens-alle-andre-kigger-ud/